Élet a webshop után – XI. Elektronikus Kereskedelem Konferencia

SzEK.org sajtóközlemény – 2014. május 7.

Élet a webshop után címmel rendezi meg a SzEK.org május 22-23-án Gárdonyban az e-kereskedelmi szakma legnagyobb éves összejövetelét, a XI. Elektronikus Kereskedelem Konferenciát.

Az elektronikus kereskedelem eddigi történetének legnagyobb átalakulási folyamata zajlik napjainkban, amely várhatóan teljesen átrendezi a piacot. Az utóbbi két évben az okostelefonról és táblagépről internetezők száma megtízszereződött, és már a webshopok látogatói között is átlagosan 20% fölött van a mobil eszközökről érkezők aránya. Ha a trendek így folytatódnak, a hagyományos webes felhasználók döntő többsége egy-két éven belül eltűnhet; amennyiben egy webshop nem használható jól az új kütyükről, a felhasználók egyszerűen elpártolnak tőle.

Az e-kereskedelmi szakma legnagyobb éves konferenciája, a XI. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2014. május 22-23-án Gárdonyban azzal a kérdéssel foglakozik, hogy miként alakul az e-kereskedelmi piac a webes korszak után, hogy alkalmazkodhatnak a webshopok a mobil- és hordható eszközök uralta új világ kihívásaihoz. Gondolatébresztő előadások, esettanulmányok, kísérleti projektbemutatók és vitafórumok segítségével járjuk körbe a problémát üzleti, logisztikai, fejlesztői és marketing szempontból. Dr. Bőgel György (CEU) bevezető előadása után Kis Gergely és Pintér Róbert tartják meg az eNET szokásos kutatási beszámolóját az e-kereskedelem előző évi teljesítményéről és az idei várakozásokról, illetve ezúttal megpróbálnak távolabbra is nézni, és az évtized végéig lehetséges fejlődési pályákat felvázolni. Szelei Szabolcs a Google magyarországi marketingigazgatója a mobil világot meghatározó nagyvállalat vízióit és fejlesztéseit mutatja be, majd alapos áttekintést kaphatunk a régiós piac változásait több irányból megmutató előadásokból. A délutáni programban Dr. Bernschütz Mária (EDUTUS) a különféle generációk eltérő mobilhasználatáról fog beszélni; Forgács Mariann (Be Social) és Szigetvári József (Szállás.hu) pedig azt mutatják be esettanulmányaikban, hogy az új felhasználói szokásokhoz miképpen tud alkalmazkodni a közösségi marketing illetve az online értékesítés. Több előadásban lesz szó a mobilkommunikáció hagyományos telefonáláson kívüli különféle formáiról, és azok evolúciójáról is. Limbacher Tivadar beszámolója a Ma este színház! mobilos tapasztalatairól, Dr. Horváth Attila (BKF) előadása a dinamikus árazásról, majd Müller Tamásé (Virgo) a sharing economy-ról, az erőforrás-megosztáson alapuló gazdaságról jó ötleteket adhatnak a konferencia közönségének; ahogy az ezek után következő több, különféle, részben mobilos fizetési megoldást bemutató előadások is.

A planáris ülés mellett két workshopot is rendezünk az első napon: az egyiken az agilis fejlesztés módszertanával ismerkedhetnek meg a résztvevők, nem csak elméleti szinten, hanem egy szituációs játékkal a gyakorlatban is kipróbálva; a másikon pedig a webshopokat érintő fogyasztóvédelmi jogszabályváltozásokkal kapcsolatos teendőket tekinthetik át szakemberek segítségével. Az első nap díszvacsorával zárul, melynek részeként Az Év Internetes Kereskedője Díj átadási ünnepségére is sor kerül.

A konferencia második napján az immár hagyományos villásreggeli közben lesz szó szervezetfejlesztésről, coachingról, a vezető e-kereskedelmi cégek mobilos terveiről, illetve a Forbes magazin közreműködésével bemutatunk néhányat a legsikeresebb harminc, 30 év alatti magyar fiatalból – persze olyanokat, akik sikereiket az internet segítségével érték el.

A konferencia főszponzora, a Magyar Posta, a rendezvényen bemutatja az e-kereskedelem új „csodafegyverét”, a csomagautomatát.

További információk, részletes program.

A sajtóközlemény innen letölthető.

Ossza meg ismerőseivel!