Előadók

Vértes János

Vértes János

Végzettségét tekintve okleveles matematikus, valamint színháztörténész, tevékenységét tekintve a hetvenes-nyolcvanas években programozó, a hetvenes évek közepétől pedig újságíró, előbb egy megyei napilapnál, városi hetilapnál, városi televíziónál, később egyre inkább informatikai szakterületen.

Alapítója és főszerkesztője az 1991-ben indított VGA Monitor hetilapnak, az 1996-ban indított Internet Kalauz és Business Online folyóiratoknak. Elindítója az online informatikai hírszolgáltatásnak: a vgamonitor.hu 1996-tól 2004-ig volt olvasható, a Prím Online (prim.hu) különféle szolgáltatásaival (köztük a letoltes.com-mal) pedig 1998-ban indult és ma is működik.

Az 1991-ben alapított Prím Kiadó Vértes János (és csapattársai) irányítása alatt több változáson ment keresztül, ezek közül a legjelentősebb, amikor 2000-2001-ben az online és off-line újságok helyett az online kiadványokhoz kifejlesztett [szoftver]?ek, szolgáltatások váltak a cég húzóerejévé, s ennek eredményeképp alakult át a korábbi kiadó online alkalmazás-szolgáltatóvá, Adverticum Zrt-vé. Az Adverticum szolgáltatási portfóliója 2007-ben tovább tisztult, Vertika Alkalmazás-szolgáltató Kft. néven kivált belőle mindaz, ami a tartalom-szolgáltatáshoz kapcsolható, és maradt az Adverticum Zrt-ben minden ami AdServer, beleértve a cég új termékét, az AdProxyt, vagy az olyan kiegészítő szolgáltatásokat, mint az AdProfile, AdStat.

Cég: Adverticum Zrt.

Kapcsolódó események

Fülkeforradalom: a telefonfülkétől a WhatsAppig

Kommunikáció: áttekintés az összes nem-telefonálós funkcióról Skype-tól Whatsappig. Miért csinál a Facebook egy külön messengert? Miért veszi meg másfél paksért a Whatsappot? Mi az okosmobilos kommunikációban az üzlet? Mit visz, aki mindent visz?

Előadó: Vértes János (Adverticum Zrt.)
Délelőtt | 2015.10.15. 14:00 - 14:15 | Előadás

Ossza meg ismerőseivel!